Home / könnyűszerkezetes házak / Hogy épül egy könnyű-szerkezetes ház

Hogy épül egy könnyű-szerkezetes ház

A könnyűszerkezetes házak hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek.

Emlegetik őket amerikai házként, gyors házként, kész házként, de mind ugyanazt jelenti.
A könnyűszerkezetes házak közt beszélhetünk faszerkezetes, és fémvázas házakról.
Ezek, ahogy a nevükből sejteni lehet, csupán a vázszerkezet anyagában különböznek egymástól, és persze a kivitelezési költségekben.

Sokan szkeptikusak ha a könnyűszerkezetes házakról hallanak, mondván a tégla az biztosabb, és megbízhatóbb. Ez nem feltétlenül igaz. mindenkinek magának kell eldönteni, mi a számára legmegfelelőbb háztípus. mindegyiknek órákig sorolhatnánk az előnyeit, és a hátrányait egyaránt.

Hogy is zajlik egy könnyűszerkezetes ház építése? Nézzük végig nagy vonalakban.
Az engedélyek beszerzése után az építkezés itt is az alapozással kezdődik. Ha az alap meg van, akkor lehet kezdeni a szerkezet felállítását. Ez a kivitelező cég embereitől függően pár naptól pár hétig tarthat. Miután megvan a váz, kezdődhet a cserép vagy zsindely felrakása a tetőszerkezetre. Ha ez is kész, akkor kezdődhetnek a belső munkálatok. Ilyenkor már a rossz idő sem akadály, hisz az épület tető alatt van. Felkerül a külső OSB réteg, majd belülről a gyapot, és a gipszkarton. Ezzel egy időben készülhet a villany és fűtésszerelés, valamint a vízvezetékek elhelyezése a falakban. Ha a gipszkarton felkerült, kezdődhet a burkolás, a szerelvények, fűtőtestek felhelyezése, majd a festés. Az alapozás kezdete után akár 1 hónappal már költözhetünk is a házba. minden azon múlik, mennyire gyorsan dolgoznak az emberek.
Nagy vonalakban tehát ennyi egy könnyűszerkezetes ház felépítésének folyamata. Persze nem mindegy, hogy milyen kivitelezőt találunk, mert ezen múlik a legtöbb. Mind időben, mind árban.

About admin

Ajánlott cikk

passzivhaz

Készházak előnyei

Hazánkban, az utóbbi években egy hazánkban új fajta építési technológia van elterjedőben, ami nem más, ...

Minden vélemény számít!